Growth
Health & Fitness
Kuopio, Finland
Last updated June 24, 2019
2005 perustettu kasvava terveydenhuollon yritys, joka toimii koko maassa 25 henkilön voimin. Kohderyhmämme on työpaikat, jonne tarjoamme tuotteita ja palveluita koko maassa.
Growth
Stage
25
Employees
2005
Founded
Financial information
Revenue EBITDA
2017 3 107 390 EUR 281 696 EUR
2016 2 408 983 EUR 45 883 EUR
2015 2 152 885 EUR -97 731 EUR
2014 2 193 551 EUR 5 608 EUR
2013 1 906 983 EUR 27 843 EUR
Latest news

Merplast Oy:n tulos kasvoi vahvasti tilikaudella 2017

Merplast Oy:n tilikauden 1.1.-31.12.2017 tilinpäätös on tilintarkastettu. Tilikauden liikevaihto oli 3 107 390,92 euroa (2016: noin 2,408 milj....

Merplastin liikevaihto kasvoi vahvasti vuonna 2017

Merplastin liikevaihto kasvoi vahvasti vuonna 2017 (1.1.-31.12.2017) noin 3,1 miljoonaan euroon, eli noin 29% verrattuna edelliseen tilikauteen...

Business & market

Liikevaihtomme oli vuonna 2017 noin 3,1 miljoonaa euroa kasvaen n. 29% verrattuna edelliseen tilikauteen. Uskomme vahvan orgaanisen kasvun jatkuvan ja kannattavuuden edelleen parantuvan. Meillä on pohjalla hyvä ja vakaa asiakaspohja, jonka päälle on hyvä rakentaa uutta liiketoimintaa. Tulevien vuosien aikana saatamme tehdä yritysostoja saavuttaaksemme nopeamman kasvun.

Business & market

Tänään Merplastilla on yli 25 000 asiakasta ympäri Suomen. Uskomme henkilökohtaiseen tapaamiseen. Vuosittain myyntihenkilöstömme toteuttaa noin 6 200 asiakastapaamista.

YRITYKSET

Palvelemme pieniä yhden miehen yrityksiä, mutta myös suuria kansainvälisiä yhtymiä. Tarjoamme erilaisia palveluita ja tuotteita asiakkaillemme, mutta yleensä asiakkaat ovat kiinnostuneita madaltamaan muuttuvia kustannuksia jotka liittyvät työterveys- ja työsuojelukuluihin.

Liiketoimintamallillamme voimme tarjota laadukkaat tuotteet, koulutuksen ja ylläpidon näille osa-alueille. Meillä on hyvät IT -järjestelmät, joilla voimme pitää asiakkaan tilanteen ajan tasalla. Suurin osa liiketoiminnastamme tapahtuu konsultointikäyntien myötä, mutta saamme myös jatkuvaa kassavirtaa olemassa olevilta asiakkailtamme. Riippuen asiakkaan koosta heidän ostosykli on noin 3 kk - 2 vuotta.

Olemme markkinajohtaja ns. maallikkodefibrillaattoreiden osalta Suomessa. Uskomme tämän liiketoiminnan kasvavan vuosittain n. 35-50%.

Merplast Oy on kehittänyt myös oman ensiapupisteen, jolle se on saanut hyödyllisyysmallisuojan. Ensiapupiste lukee ensiapupisteen sisällä olevat tuotteet ja täydentää tämän tiedon pilvipalveluun. Näin työpaikalla säästyy aikaa ensiapupisteiden lakisääteiseltä seurannalta ja tiedot ovat ajan tasaisesti työturvallisuushenkilöstön käytettävissä. Automatisoitu ratkaisu mahdollistaa myös subscription -tyyppisen liiketoiminnan.

KILPAILUETU

Laaja maantieteellinen kattavuus Suomessa. Myyntihenkilöstömme kattaa koko maan. Voimme tarjota ratkaisujamme asiakkaillemme kaikkialla Suomessa. Sopimusasiakkaitamme ovat mm. Helsingin, Vantaan, Turun ja Kuopion kaupungit.

Liiketoimintamalli. Meillä on yksilöllinen liiketoimintamalli, jolla palvelemme asiakkaitamme. Yhdistämme myynnin, oman ajanvaraustoiminnon ja hienostuneiden IT -järjestelmien muodostamaa resurssia luodaksemme arvoa asiakkaille. 25 000 asiakkaan kokemuksella meillä on tietoa siitä, miten voimme parantaa asiakkaidemme turvallisuutta.

Vahva B2B -myyntikanava. Koko myyntiorganisaatio on Merplastin palkkalistoilla. Kun teemme uusia ratkaisuja, voimme toteuttaa pilottimarkkinoinnin nopeasti ja saada asiakkailta palautetta. Kyky tehdä pilottimyyntiä oman organisaation avulla auttaa meitä kaupallistamaan tuotteita.

Asiakastiedon hallinta. Meillä on asiakastiedot yli 140 000 yrityksestä CRM -järjestelmässämme. Me tiedämme tasan tarkkaan milloin palvella asiakkaitamme!

Uusien tuotteiden kehittäminen. Toimiala on melko vanhoillinen. Me pysymme hereillä ja tarjoamme uusia tuotteita markkinoille joka vuosi. Tuotekehityksemme ei ole riskialtista - emme valmista itse vaan toimimme valmistuttajana.

Read more
Our team

Marko Parviainen

Toimitusjohtaja

LinkedIn

Marko on Merplast Oy:n toimitusjohtaja ja hänellä on yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinto (pääaineena yrittäjyys) Itä-Suomen yliopistosta. Markon osaamista ovat johtaminen, myynti ja terveydenhuollon tuotteet. Marko vastaa yhtiössä tuotekehityshankkeista ja niiden kaupallistamisesta.

Minna Parviainen

Talousjohtaja

Minna on Merplast Oy:n talouspäällikkö ja hänellä on yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto (pääaineena yrittäjyys) Itä-Suomen yliopistosta. Minna on toinen Merplastin perustajista. Minnan osaamista ovat talous, kirjanpito ja taloushallinto.

Juha-Matti Räsänen

Myyntijohtaja

Juha-Matilla on laaja kokemus myynnistä ja hän on toiminut aiemmin myynitehtävissä kiinteistö- ja vakuutusalalla. Juha-Matti on ollut mukana yhtiössä vuodesta 2009 ja toimii tällä hetkellä myyntijohtajana. Juha-Matin osaamista ovat myynnin johtaminen, myynti ja asiakassuhteet.

Jaso Ruhanen

Ajanvarauksen esimies

Jaso vastaa siitä, että asiantuntijoillamme on riittävästi asiakaskäyntejä ja koordinoi toimistomme ajanvaraustoimintaa.

Our story

Turvaamme työsi. Merplast työskentelee tiiviisti asiakkaiden kanssa tavoitteena ennaltaehkäistä ja rajoittaa työtapaturmista aiheutuvia kustannuksia, sekä parantaa jokapäiväistä työturvallisuutta käytännönläheisesti.

FIRST AID AS A SERVICE®

Merplast Oy toteuttaa asiakkailleen ensiapuvalmiuden ylläpitoa palveluna. Palvelemme asiakkaitamme tasalaatuisesti kaikkialla Suomessa. Asiakkaat voivat keskittyä huoletta työhönsä, me hoidamme ensiaputarvikkeet ja -koulutukset ajantasaisesti.

MERPLAST PÄHKINÄNKUORESSA

Työpaikoilla tapahtuu vuosittain noin 135 000 työtapaturmaa. Ensiapuvälineet ja koulutus ovat lain mukaan välttämätöntä työnantajille, mutta millaisia välineitä sinulla tulisi olla ja mistä niitä voi hankkia? Merplast perustettiin vuonna 2005 Marko ja Minna Parviaisen toimesta. Huomasimme, että yritykset käyttävät paljon aikaa ja vaivaa huolehtiakseen ensiapuvälineistä ja koulutuksista.

TULEVAISUUDEN TAVOITTEET

Tavoitteemme on olla merkittävä Pohjoismainen toimija työpaikkojen ensiapuvalmiuden toteuttamisessa. Tulemme myös kasvattamaan vientiämme vuoden 2018 aikana.

Merplast tänään

  • Yli kymmenen vuoden toimintahistoria (perustamisvuosi 2005)
  • 25 työntekijää
  • Yli 80 omistajaa
  • Listattu 24.3.2015 Privanetin markkinapaikalle
  • Yli 25 000 asiakasta ympäri Suomea
  • Toteutamme vuosittain yli 6 000 asiakastapaamista

Liikevaihdon jakautuminen tuoteryhmittäin 2017

45% ensiaputuotteet

34% defibrillaattorit

21% koulutuspalvelut

Read more

Funding & Documents

Merplast Oyj has raised 128.84k EUR in 1 funding rounds with a latest valuation of 1.53M EUR

Funding rounds
Date Amount
Feb, 2015 128 844 EUR
Forum

Forum messages can be read only by company shareholders.