Equity
Coming soon!

Abacus Diagnostica - Tulossa pian!

This is a preview of an upcoming funding round

Abacuksella tavoittelemme tulevaisuutta, jossa lääkäri voi ensimmäisellä vastaanottokäynnillä varmistaa potilaan diagnoosin laboratoriotestin avulla eikä testituloksia tarvitse odottaa päiviä.

Our story

Abacus Diagnostica on tartuntatautien nopean, helppokäyttöisen ja kustannustehokkaan diagnostiikan eli testauksen asialla. Abacuksella olemme sitä mieltä, että jokaisella pitäisi olla mahdollisuus saada luotettavat testitulokset heti ensimmäisen vastaanottokäynnin aikana – olipa kyseessä sitten suolisto-, hengitystie- tai ihoinfektion oireista kärsivä potilas, lapsi tai aikuinen, akuutti tai jo pitkään oireillut.

Ideaalitilanteessa odotusaikoja ei tule; hoitokodin vanhuksen makuuhaavan antibioottiresistentti bakteeritulehdus todetaan ja hoidetaan paikallisesti ennen infektion leviämistä verenkiertoon, nuhapotilaan influenssaan ei määrätä antibioottia – ja koronavirukselle altistuneen kuumepotilaan diagnoosi selviää heti ensimmäisellä lääkärikäynnillä. Tämä on meidän visiomme.

Tarjoamme sijoitusmahdollisuuden nopeasti kasvavaan, kassavirtapositiiviseen ja korkean exit-potentiaalin yritykseen. 

Abacus pähkinänkuoressa 

Abacus on vuonna 2004 perustettu spin-off-yritys Turun yliopiston biotekniikan osastolta. Yrityksen perustaneet professorit ja tutkijat ovat kaupallistaneet useita yliopistolähtöisä keksintöjä – niin alkoi myös meidän tarinamme. Alkuvuosien ajan kehitimme teknologiapohjaa ja vuonna 2009 päätimme keskittyä infektiotautien diagnostiikkaan. Nykyiset pääomistajat Arctic Partners ja silloinen Aloitusrahasto Vera (nykyisin Innovestor Ventures) tulivat mukaan samana vuonna. Saimme ensimmäisen Euroopan laajuisen myyntiluvan eli CE-merkin vuoden 2010 lopussa, minkä jälkeen olemme edelleen kehittäneet teknologiaa ja järjestelmää sekä tuoneet uusia testejä markkinoille. Tällä hetkellä myymme ja valmistamme yhdeksää eri CE-hyväksyttyä tuotetta ja niiden lisäksi koronavirustestiä Fimean myöntämällä poikkeusluvalla. Ulkoista rahoitusta olemme vuosien saatossa keränneet yhteensä noin 8,5 miljoonaa euroa. GenomEra-järjestelmiä olemme toimittaneet yli 150 kappaletta ja odotamme tuotannon sekä myynnin moninkertaistuvan tänä vuonna koronaviruksen vetämän vahvan kasvun myötä. Olemme saavuttaneet positiivisen kassavirran ja uuden diagnostiikkaa mullistavan Ge2+-järjestelmän suunnittelutyö on jo pitkällä.

 

Abacus will be opening their funding round to the public soon - please like this showcase to get email notification when that happens.