Equity
Round is closed

Tule limonaaditehtaan omistajaksi Ahvenanmaalle!

Amalias Limonadfabrik valmistaa limonaadia perinteisellä tavalla käyttäen raaka-aineena ahvenanmaalaisia ja kotimaisia marjoja ja hedelmiä. Limonaadissa ei ole lisäaineita vaan maut, aromit ja värit tulevat suoraan marjoista ja hedelmistä.

This content is also available in
Swedish
Our story

Amalais Limonadfabrik:n (Bryggeri Ab Bock – Wasa) perustaja Tony Asumaa oli vuonna 2004 perustamassa Ahvenanmaan ainoaa olutpanimoa Stallhagenia, missä hän myös toimi panimon ensinmäisenä panimomestarina. Jo silloin syntyi Tonylle idea myös ahvenanmaalaisen limonaadin valmistuksesta.

Kesti aina kesään 2014 ennen kuin idea ahvenanmaalaisen limonaadin tekemisestä toteutui, limonaaditehdas valmistui ja tuotanto alkoi.

Yrityksen ideana ja perusedellytyksenä on alusta alkaen ollut valmistaa aitoa ahvenanmaalaista limonaadia kotimaisista ja ahvenanmaalaisista marjoista ja hedelmistä ilman lisäaineita.

Limonaadien maut ja värit tulevat suoraan raakaaineena käytetyistä marjoista ja hedelmistä. Perinteisen tavan mukaan valmistettu limonaadi, joka sisältää jopa 20 % puhdasta kylmäpuristettua mehua, täytetään mm nostalgisiin vanhanaikaisiin patenttikorkkipulloihin, joka saa ajatukset takaisin menneisiin aikoihin.

Limonaadin lisäksi Amalias Limonadfabrik tuottaa kylmäpuristettua mehua ahvenanmaalaisista omenoista ja päärynöistä sekä muista kotimaisista marjoista. Yritys tuottaa myös marjarouhetta ja -jauhetta, ns, superfoodia, joka on tämän päivän kovimpia trendejä.

Amalias Limonadfabrik on ylpeä olla Suomen yksi hyvin harvasta limonaaditehtaasta, joka tekee aitoa korkealaatuista marja- ja hedelmäpohjaista limonaadia sydämellä ja ammattitaidolla.

Our business & market situation

Taloustilanne
Amalias Limonadfabrik käynnisti limonaadin tuotannon kesällä 2014 Lemlandissa Ahvenanmaalla. Yritys on Ahvenanmaan ainoa limonaaditehdas ja muita samankaltaisia yrityksiä Suomessa on vain kourallinen.

Vuosi 2015 tulee olemaan yrityksen ensinmäinen kokonainen tuotantovuosi ja tavoite on tänä vuonna tuottaa 20.000 litraa limonaadia ja kolminkertaistaa yrityksen liikevaihto.

Nykyisen tuotantolinjan kapasiteetti on noin 80.000 l/ vuosi. Ilman suurempia investointeja nykyisellä tuotantolinjalla pystytään toteuttamaan vuoden 2018 tavoite joka on 50.000 l. Tämä tarkoittaisi liikevaihdon osalta 300.000 euroa ja EBITDA 122.000 euroa.

Markkinatilanne
Tällä hetkellä Amalias Limonadfabrik tekee kahdeksan eri makuista limonaadia perinteiseen tapaan. Maut ovat mansikka, mustikka, vadelma, mustaherukka, karpalo, sitruuna, omena ja päärynä. Uusia makuja kehitetään koko ajan vuodenajan mukaan. Limonaadi pullotetaan sekä lasillisiin kertakäyttöpulloihin että vanhanaikaisiin lasipulloihin patenttikorkilla.

Tästä linkistä voit seurata mitä limonaaditehtaalla tapahtuu päivittäin: www.facebook.com/amaliaslimonad

Suosio perinteisesti käsintehtyä limonaadia kohtaan on suuressa nousussa. Ja kun raakaaineena käytetään ainoastaan raikasta ahvenananmaalaista vettä sekä kotimaisa ja ahvenanmaalaisia marjoja ja hedelmiä niin laatu on myös taatusi korkea. 

Päämarkkinaalue on tällä hetkellä kaupat, ravintolat ja kahvilat Ahvenanmaalla ja tietyt kaupat Pohjanmaalla. Yrityksen tuotteita myydän myös Eckerö Linen Finlandia laivan tax-free myymälässä. 

Tällä hetkellä tuotteet myydään Ahvenanmaalla tukkuliikkeiden kautta ja myös suoraan kauppoihin, ravintoloihin ja kahviloihin. Pohjanmaalla myynti ja markkinointi tapahtuu edustajan kautta.

Tax-free myynti laivoille tapahtuu Wiklöf-konsernin omistaman tukkuliike Mathias Eriksson Ab:n kautta, joka on Pohjoismaiden markkinajohtaja tax-free tuotteiden myynnissä.

Lähiajan tavoite on laajentaa markkinaaluetta ja saada yrityksen tuotteet myyntiin useamman tukkuliikkeen kautta sekä Suomessa että Ruotsissa. Myös tuotteiden tax-free myyntiä ollaan laajentamassa useammille Itämeren laivoille.

Laaja omistuspohja ympäri Suomea vahvistaa myös asemaamme ja tuotteiden tunnettavuutta kun limonaaditehtaan osakkeenomistajat samalla toimivat sen suurlähettiläinä. Tavoite on että vuonna 2018 yrityksen tuotteista 80 % myydään Ahvenanmaan markkinaalueen ulkopuolella.

Our team

Our team

Yrityksen perustaja, Tony Asumaa, toimii limonaaditehtaan hallituksen puheenjohtajana ja vastaa limonaadin tuotannosta. Hän oli myös mukana vuonna 2004 perustamassa olutpanimon Stallhagenin Ahvenanmaalle. Hän toimi panimon ensinmäisenä panimomestarina ja sai oppinsa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla.

Vuonna 2014 Tonyn idea limonaaditehtaan perustaminen Ahvenanmaalle toteutui. Limonaadin tekemisen hän on oppinut Anttilan tilalla Kokemäellä.

Ensinmäisen toimintavuoden 2014 aikana limonaaditehtaan tuotantoprosessit viritettiin huippukuntoon. Tehtaalla tuotettu limonaadi on saanut erittäin hyvän vastaanoton kaikilta asiakkailta ja limonaadin ystäviltä. Syy tähän on limonaadin korkea laatu ja aitous.

Johanna Berglund toimii hallituksen jäsenenä ja vastaa myös limonaadin valmistuksesta tehtaalla.

Jani Asumaa on hallituksen jäsen. Hän asuu Mustasaaressa ja vastaa yrityksen markkinnoinnista ja myynnistä Pohjanmaalla.

Tony Asumaa

Limonaaditehtailija

Hallituksen puheenjohtaja joka myös vastaa limonaadin valmistuksesta. Koulutukseltaan ekonomi Åbo Akademista 1995. http://www.linkedin.com/in/tonyasumaa

Johanna Berglund

Hallituksen jäsen

Hallituksen jäsen ja yksi limonaaditehtaan omistajista ja työntekijöistä.

Jani Asumaa

Hallituksen jäsen

Hallituksen jäsen joka vastaa tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista Pohjanmaan alueella. http://fi.linkedin.com/pub/jani-asumaa/57/622/129/en