Equity
3 Days left

Emmy - Invest in a future always in fashion

Ask questions below and receive answers directly from the target company's team members.

Please post your question in English so that all of our investors are able to participate in the discussion.

anonymous 5 days ago

How much additional funding does your plan assume to achieve the stated growth targets for the forecasting period?

juhamattsson
Emmy Clothing Company Oy
3 days ago

Hi, the sales growth projections given are on the conservative side, and assume only the minimum amount of funding will be obtained (i.e. 500 keur). -Juha, Emmmy CEO

juhamattsson
Emmy Clothing Company Oy
10 days ago

DOWNLOAD & READ EMMY's LATEST PITCH. Emmy's latest pitch presentation is now available for download:

https://drive.google.com/file/d/1dOkatajhP8OIwakUPfNxlPA2wi6GrYM1/view?usp=sharing

You may also the company's CEO (myself) presenting at a pitch session on April 11th. N.B. the content is in Finnish.

juhamattsson
Emmy Clothing Company Oy
Official thread 17 days ago

KATSO WEBINAARITALLENNE: Taltioimme 4.5.2019 pidetyn webinaarin, jossa Emmyn toimitusjohtaja Juha Mattsson kertoi mielenkiintoisia yksityiskohtia yhtiön liiketoimintaan, markkinoihin ja kustannusrakenteeseen liittyen. Tämän lisäksi hän vastasi yleisön esittämiin kysymyksiin, mm. * Mitkä ovat Emmyn kilpailuvaltit kansainvälisiä isoja tekijöitä vastaan? * Onko odotettavissa muuta myyntipaikkaa kuin netti, esim. kivijalkaliikkeitä tai pop-upeja? * Miten Emmy ajattelee pystyvänsä laajentumaan uusille kansainvälisille markkinoille, jossa on jo toimijoita - esim. Ruotsiin?

Webinaari liittyy käynnissä olevaan Emmyn julkiseen osakeantiin, ja on tarkoitettu kaikille Emmyyn sijoittamisesta kiinnostuneille. Katso tallenne kokonaisuudessaan tästä:

juhamattsson
Emmy Clothing Company Oy
Official thread 18 days ago

EMMYN Q1/2019 TULOKSET: Ensimmäisen vuosineljänneksen bruttomyynti kasvoi ennakoitua paremmin ja oli n. 875.000 euroa. Tuotteita myytiin yli 50.000 kpl ja tilauksia tehtiin n. 11.000 kpl. Myynti kasvoi n. 22 % edelliseen vuosineljännekseen nähden (Q4/2018). Lopullinen Q1 liikevaihto ja myyntikate täsmentyvät huhtikuun lopussa, jolloin määritetään ja maksetaan lopulliset myyjätilitykset maaliskuun myynneistä. Ennakkoarvioiden mukaan Q1 myyntikate on 21 % liikevaihdosta.

Lasse Järvinen 10 days ago

Terve! Olisin tiedustellut, miten myyntikate voi olla vain 21 %. Kun katsoo tuottotaulukkoa voisi odottaa että myyntikate olisi selkeästi korkeampi kun esim 25 € hintaisesta vaatteesta 64 % jää "talolle"?

juhamattsson
Emmy Clothing Company Oy
7 days ago

Tämä on erinomainen kysymys. Heti alkuun vinkki: kannattaa katsoa 5.4. webinaarin tallenne alla olevasta linkistä. Siellä käsittelen mm. tätä asiaa hyvinkin seikkaperäisesti (n. 30 min kohdasta alkaen):

https://store.emmy.fi/blogs/news/webinaari-kysy-ja-kuule-lisaa-emmyyn-sijoittamisesta

Lyhyesti vastattuna, tuosta mainitsemasi esimerkin Emmylle jäävästä osuudesta 15,90 € pitää kattaa varsin paljon veroja ja kuluja.

Aloitetaan veroista. Vaikka itse kauppahinnassa ei ole arvonlisäveroa, joudumme itse asiassa kyllä sen silti marginaaliverotuksen mukaisesti verottajalle tilittämään. Eli tuon jälkeen summa tippuu jo n. 12,80 euroon. Siitä pitäisi sitten kattaa kaikki muuttuvat kulut, ja jäädä vähän katettakin.

Mitä kulupuoleen tulee, vaatteiden käsitteleminen, varastointi ja logistiikka tuottavat yllättävän paljon kustannuksia, vaikka koko ajan tehokkaampia olemmekin. Esimerkiksi koko prosessin aikana jokaiseen vaatteeseen kohdistuu mm. seuraavia työvaiheita: myyntierien purku, alkutarkastus ja lajittelu, aitouden tarkistus, valokuvaus, tietojen syöttö järjestelmään, hinnoittelu, pakkaus ja varastointi, tilausten poiminta varastosta, pakkaus ja lähettäminen, palautusten käsittely, sekä asiakaspalvelu. Näiden tekemisestä luonnollisesti maksetaan työehtosopimuksen mukaiset palkat lisineen ja työnantajamaksuineen, ml. sairauksien ja muiden poissaolojen kulut. Myös myymättä jääneiden tuotteiden — joita on onneksi vain 10+ prosenttia — käsittelyyn liittyvä työ tulee kattaa myydyistä.

Emmy kattaa myös kaikki logistiikan kustannukset, jossa on syytä huomioida parikin asiaa. Ensinnäkin, n. 80 % tilauksista ylittää ilmaisen toimituksen rajan, jolloin ostaja ei maksa toimituskuluja, vaan ne tulevat Emmyn kontolle, eli ne pitää kattaa tuotteiden myyntihinnoista. Lisäksi palautukset ovat ilmaisia, eli jos tuote palautetaan ja myydään uudelleen, siihen kohdistuu käytännössä kolmen lähetyksen kustannukset. Myös varastotilaan, pakkausmateriaaleihin, yms. liittyy kustannuksia.

Vielä lopuksi on muistettava, että tuotteidemme keskihinta liikkuu tällä hetkellä 15-18 euron välillä, eli suurimmassa osassa tuotteista lähtöluku on huomattavasti pienempi kuin tuo esimerkissä mainittu 12,80 €. Kulutaso ei muutu mihinkään vaikka kauppahinta onkin alempi.

Eli summa summarum: Pienistä puroista, jne..

Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi?

Juha Mattsson / Emmyn toimitusjohtaja

juhamattsson
Emmy Clothing Company Oy
Official thread 19 days ago

WEBINAARI pe 5.4. klo 12-13. Emmy järjestää webinaarin, jossa on toimitusjohtaja Juha Mattsson kertoo tarkemmin yhtiön kilpailueduista, kansainvälistymisestä ja kannattavuudesta. Rekisteröidy alla olevasta linkistä!

Emmy pintaa syvemmältä: kansainvälistyminen, kilpailuedut ja kannattavuus

Perjantai 5.4. klo 12-13

Rekisteröidy tästä: https://attendee.gotowebinar.com/register/8143660812301809932

Second hand on tällä hetkellä nopeimmin kasvava retail-segementti ja sen ennustetaan kasvavan pikamuodin ohi seuraavien 5-10 vuoden aikana (mm. H&M, Zara). Maailmalle on lyhyessä ajassa syntynyt lukuisia toimijoita pienistä paikallisista suuriin amerikkalaisiin.

Mikä erottaa jyvät akanoista? Voiko alalla tehdä kannattavaa liiketoimintaa? Mitkä tekijät tulevat ratkaisemaan alan kilpajuoksun tulokset? Millainen on Euroopan kansainvälistymispotentiaali?

Emmyn toimitusjohtaja Juha Mattsson käy webinaarissa läpi läpi mm. alla olevia teemoja ja vastaa osallistujien esittämiin kysymyksiin:

  • Mikä on second handin markkinapotentiaali - markkinoiden koko ja kasvu?
  • Mikä second handissa on arvokasta - miksi ihmiset ostavat sitä?
  • Miltä toiminnan kustannusrakenne ja “unit economics” näyttää? Onko liiketoiminta mahdollista saada tuottavaksi?
  • Mitkä tekijät ratkaisevat kilpailutilanteen lähitulevaisuudessa?
  • Onko second hand uhka vai mahdollisuus kaupan alan toimijoille, kuten tavaratalot, kauppakeskukset ja brändien omat myymälät?

Webinaari on suunnattu kaikille, jotka harkitsevat Emmyn joukkorahoituskierrokseen sijoittamista.