Aktie
Runda stängd

Bar Paja on kyläläisten oma baari Jyväskylän keskustassa. Baarin historia kumpuaa aina vuodesta 1880, jolloin rokkaseppä Virtanen pyöritti pajaansa ja oli omalle yhteisölleen avuksi yrittämis

Vår berättelse

Karanga Oy on 21.1.2013 perustettu ravintola-alan yritys, joka avasi ensimmäisen ravintolansa franchising-ketjun alaisuudessa huhtikuussa 2013. Franchising-toiminnasta päätettiin luopua loppuvuodesta 2013.

Uuden vuoden päivänä 2014 Karanga Oy:n vuokraamissa tiloissa alkoi remontti omistajien, henkilökunnan ja kanta-asiakkaiden voimin. Vanhaan baariin muodostunut tiivis kanta-asiakasryhmä oli niin sitoutunut saamaan baarin taas auki, että he olivat valmiita remontoimaan oman kantabaarinsa uuteen uskoon. Aktiivisen porukan ansiosta Bar Paja näki päivänvalon 24.1.2014.

Bar Paja on kyläläisten oma baari Jyväskylän keskustassa. Ravintola on sisustettu paja- ja tehdastyyliin. Teemat kumpuavat yrittäjä Satu Oravan lapsuudesta ja nuoruudesta. Hän on viidennen polven yrittäjä ja pyörinyt lapsena sekä vaarinsa, isänsä että setänsä pajoilla.

Bar Pajan ydintä ovat huumorilla höystetty asiakaspalvelu, rento tunnelma ja paikalliset tuotteet. Ravintolan kalusteet on hankittu ympäri Keski-Suomea ja sisustuksessa on hyödynnetty käytettyä tavaraa. Tuotevalikoimassa korostuvat pienpanimotuotteet kruununjalokivenä palokkalaisen Hiisi Panimoyhtiön oluet. Kesän ajan avoinna olevassa kesäkeittiössä tarjotut ruoat ovat myös keskisuomalaista alkuperää.

Bar Paja on ennen kaikkea baari, johon tullaan istumaan kyläläisten kesken hyvän juoman äärelle. Itapäivisin paras paikka istua on yksi kaupungin aurinkoisimmista terasseista ja illan viiletessä on mukava siirtyä sisätiloihin nauttimaan dj:n soittamasta musiikista.

Pajan uudet osakkaat ovat nimeltään Seppiä ja saavat omistajuuden myötä seuraavat edut:

  • Maksuton sisäänpääsy/narikka (erikoisiltoina edullisempi)
  • Nimi baarin omistajaseinälle
  • Hanatuotteet edullisemmin: Carlsberg/Tuborg 4 €, Crowmoor 4,9 €
  • Viinilasi 4 €, viinipullo 16 €
  • Osakasjuhlat
  • Mahdollisuus tulla valituksi seppäneuvostoon ja päästä vaikuttamaan ravintolan toimintaan

Yritysomistajan edut:

  • Yllä olevat edut koko yrityksen henkilöstölle (max 25 hlö)
  • Mahdollisuus järjestää asiakas-/henkilöstötilaisuus 3 kertaa vuodessa baarilla ja samassa yhteydessä kierros kuohuviiniä sisäänostohintaan
  • Mahdollisuus varata baari päiväsaikaan koulutuskäyttöön 3 kertaa vuodessa (kun ravintola muuten ei ole auki)

 

Nämä edut ovat voimassa toistaiseksi. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Vår affärs- och marknadssituation

Ensimmäisen tilikauden liikevaihto oli n. 320 000 euroa ja liiketappio n. 117 000 euroa. Yrityksen oma pääoma on negatiivinen. Ensimmäistä tilikautta rasittivat liiketilaan tehdyt mittavat investoinnit ja franchising-toiminnan aloittaminen sekä ketjun määrittämät tiukat raamit toiminnalle. Alkuvuotta indikoiden tämän tilikauden liikevaihto asettunee samaan suuruusluokkaan kuin ensimmäinenkin. Investoinnit ja kustannukset ovat kuitenkin tänä vuonna olleet selkeästi alhaisempia, joten 320 000 euron liikevaihdolla indikoidaan päästävän nollatulokseen.

Markkinatilanne Jyväskylässä on ketjuvetoinen. Erityisesti Keskimaa ja Restamax ovat isoja toimijoita ravintolakentässä. Jyväskylä on kokoonsa nähden verrattain pirteä kaupunki. Syynä tähän ovat opiskelijoiden suuri määrä sekä suhteellisesti että absoluuttisesti. Kun mittarina käytetään korkeakouluopiskelijoiden määrää suhteessa kaupungin väestömäärään, on sijoitus kaikkien Suomen kaupunkien joukossa viides ja koko opiskelijamäärällä mitattuna kuudes.

Suuri opiskelijoiden määrä piristää ravintolaelämää etenkin talvisin ja vieläpä arki-iltapainotteisesti. Tämä näkyy myös Bar Pajan asiakaskunnassa; talvisin asiakaskunta on enemmän opiskelijavetoista ja kesällä aurinkoinen terassi ja erinomaiset juomat vetävät enemmän kaupungin vakituisia asukkaita puoleensa.

Jyväskylän ravintolatarjonnan ketjuvoittoisuus mahdollistaa hyvin baarin erottautumisen muista ravintoloista. Bar Pajan toimintaa onkin lähdetty tarinallistamaan yhdessä Tarinakoneen Anne Kalliomäen kanssa. Hänellä on vuosien kokemus palveluliiketoiminnan elämyksellisyyden ja tarinallistamisen parissa.

Tarinallistamisen ajatus on tuoda lisää elämyksellisyyttä ja yllätyksellisyyttä ravintolan toimintaan. Idea on tehdä tämä konkreettisesti; jo baarimikon tervehdys tukee ravintolan kertomaa tarinaa. Tarina tukeutuu tiukasti faktoihin ja Satu Oravan nuoruuteen ja historiaan, mutta sitä höystetään draaman ja fiktion keinoin.

Vårt team

Vårt team

Satu on viidennen polven yrittäjä ja matkustellut aina paljon. Matkoillaan hän on toistuvasti törmännyt erinomaiseen asiakaspalveluun, mutta Suomessa joutunut valitettavain usein pettymään. Erinomainen asiakaspalvelu on Sadun intohimo ja merkittävä motivaattori Pajan konseptin rakentamisessa.

Hallitukseen on 23.6.2014 pidetyssä yhtiökokouksessa valittu Satu ja Joonas Orava. Kaupparekisteriotteella oleva tieto on siis vanhentunut.

Satu Orava

toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja

Satu on viidennen polven yrittäjä ja koulutukseltaan tradenomi. Satu on valmistunut Tiimiakatemiasta, yrittäjyyden huippuyksiköstä ja lisäksi hän on suorittanut vuoden mittaisen toimitusjohtajakurssin, joten hänellä on vahva näkemys siihen, mitä yrittäjänä menestyminen vaatii. Opinnoissaan Satu keskittyi ennen kaikkea markkinointiin ja myynninnostatuskampanjoihin. Ennen Karanga Oy:tä Satu on työskennellyt pääasiassa perheyrityksessä vastaten henkilöstöstä ja ulkomaankaupasta. Kulunut vuosi franchising-ketjussa sekä aiempi työhistoria ovat antaneet hyvät valmiudet ravintolatoiminnan kannattavaan pyörittämiseen.

Joonas Orava

hallituksen jäsen

Joonas toimii tällä hetkellä rahoituksen ja sijoittamisen asiantuntijatehtävissä. Joonas on niin ikään Tiimiakatemian kasvatti ja työuraa hän on tehnyt pankki- ja vakuutusalalla. Hänet tunnetaan myös aktiivisena sijoittajana. Joonas on toinen viime syksynä julkaistun asuntosijoittamista käsittelevän Osta, vuokraa, vaurastu (Talentum) -kirjan kirjoittaja ja lisäksi hän on Keski-Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja. Sekä työn että sijoitusharrastuksen kautta Joonakselle on muodostunut vahva rahoituksellinen ja myynnillinen näkemys liiketoimintaan.

Paula Janhonen

ravintolapäällikkö

Paula tuo Pajalle ravintola-alan kokemusta ja erinomaista asiakaspalveluhenkeä. Ravintolapäällikkönä hän on omimmillaan tsemppaamassa porukkaa parempiin suorituksiin ja näyttämällä esimerkkiä siitä, mitä hyvä asiakaspalvelu on parhaimmillaan. Työuraa Paula on luonut sekä ulkomailla että kotimaassa ravintoloissa ja erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. Koulutukseltaan hän on tradenomi ja valmistumassa baarimestariksi.