Equity
11 Days left

Yepzon™ - Going number One in locating business

Ask questions below and receive answers directly from the target company's team members.

repankorjaamo about 4 hours ago

Terve, muutama kysymys liityen Yepzonin ansaintamalliin ja toimintaan.

Onko Yepzonilla olemassa joku patentti/omistusoikeus/muu laillinen tae tähän teknologiaan vai onko ko. ansaintamalli täysin kopioitavissa oleva siinä vaiheessa, kun muutama Yepzonia huomattavasti kookkaampi valmistaja innostuu tästä ansaintamallista ja päättää Yepzonin myyntitarjouksen liian kalliiksi? Miksi ko. isompi valmistaja päättäisi käyttää Yepzonin jo käyttämää ohjelmistoa eikä toteuttaa omaa versiota tästä? Mihin Yepzon aikoo tuotekehityksen kanssa tähdätä vai onko tarkoituksena vain pyrkiä saamaan nopea mahdollinen exit aikaan ja myydä Yepzonin konsepti eteenpäin? Kuinka suuri osuus Yepzonilla suoraan työskentelevilä henkilöillä on yrityksen osakkeista?

-repa

Yepzon
Yepzon Oy
about 3 hours ago

Moro Repa, kiitos kysymyksistä! Yepzonilla on patentteja vireillä joihinkin erityisiin ominaisuuksiin; virransäästö, toimintalogiikka, etc. Samoin meillä on vahvat tuotemerkkisuojat globaalisti, mutta tämä bisnes ei perustu keksinnöllisyyteen. Yepzon on enemmän operaattoriliiketoiminnassa, kuin laiteliiketoiminnassa. Siksi Yhtiön suurin arvo tulee sen asiakkaista, joita palvelemme parhaalla palvelukonseptilla ja parhailla laitteilla. Laitepuolella kehitys on menossa vielä pienempiin ja akunkestoltaan pidempikestoisiin laitteisiin. Kehityskulku on sama kuin navigaattoreilla oli: ensin liitettiin erillinen laite imukupilla tuulilasiin, nyt ominaisuus on integroitu autoon. Samoin Yepzon-paikannuspalvelu tulee olemaan ominaisuutena saatavilla vaikka lastenvaatteeseen tai rahtilaatikkoon.

Sovelluksen puolella kehitystä viedään kohti uusia palveluita, joiden takia ihmiset tulevat lataamaan Yepzon-sovelluksen vaikkeivät vielä olisi laitteitamme ostaneetkaan. Tavoittelemme nopeaa ja kovaa kasvua asiakasmäärässä. Mitä tulee isomman toimijan markkinoille tuloon, sovelluksen ja laitteiden teko ei vielä tee valmista tässä alkuvaiheen markkinassa. Asiakkuuksien saanti, korkea käyttäjätyytyväisyys ja riittävän yksinkertainen palvelu pitää osata luoda. Hieman yllättäen viimemainittu on yksi vaikeimmin toteutettavia/kopioitavia ominaisuuksia.

Yepzonille exit on seuraus hyvin tehdystä työstä, ei itsetarkoitus. Omistajat ovat -16 Yhtiökokouksessa linjanneet tavoitteen listautumisesta lähimmän viiden vuoden aikana.

Yepzon Oy:llä työskentelevillä ihmisillä on ennen tätä antia olevasta osakekannasta 29,4% osuus.

-Otto

anonymous 4 days ago

Hei. En löytänyt teidän nettisivulta lainkaan tuota datamaksua löytyi vain verkkovierailu maksut. Onko mahdollisuus vain yhdenkuukauden tilaukseen vai löytyykö esimerkiksi vuoden tilaus edullisemmin?

Yepzon
Yepzon Oy
4 days ago

Hei, Dataa voi ostaa myös pidemmälle aikajaksolle ja se on silloin edullisempaa. Esimerkiksi 60MB dataa (vastaa n.12kk käyttöä) on hinnaltaan 39,50€ (vs. 12x normaali hinta 3,95€ = 47,40€). Tällä hetkellä tarkemmat hinnat saa näkymiin syöttämällä laitteen IMEI-koodin tuolla vierailemallasi sivulla. Teemme kuitenkin parhaillaan uudistusta, jonka kautta nämä palveluun liittyvät hinnat ovat helpommin nähtävissä, ymmärrettävissä sekä ostettavissa. Lokakuun alussa löytyy siis jo helpommin! Ja meillähän on myös kuukausimaksullinen vaihtoehto 9,95€/kk, joka sisältää rajattoman datan. t. Heidi/Yepzon

anonymous 5 days ago

Hei, erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa on tarvetta järjestelmälle jossa osaanottajille jaetaan paikannuslaite lähdössä ja kaikkia osallistujia voidaan seurata tapahtuman ajan esim. yhdeltä web-sivulta. Ymmärtääkseni nykyiset Yepzon paikantimet paritetaan aina yhteen puhelimeen joten tuote ei nykyisellään massataphtumiin taivu.

Yepzon
Yepzon Oy
5 days ago

Moi! Oma web-käyttöliittymämme tulee tuossa tarkoituksessa paikkaamaan tulevaisuudessa. Tällä hetkellä sovellamme sitä vain Yepzonin teollisuuden ratkaisuihin, mutta tuomme ensi vuoden aikana myös kuluttajalaitteisiin. Tiedotamme aktiivisesti, kun aika koittaa. Kiitos. -Otto

anonymous 7 days ago

Moi, voisiko teidän tuotepalettiin lisätä "avaimenperän" jossa olisi Bluetooth 4.2 tekniikalla toimiva paikannus? Vastaavia tuotteita on markkinoilla paljon ja ne ovat surkeita vanhaan Bluetooth 4.0 perustuvia virityksiä, sovelluksissa tarpeettomia "kartta" ym. "verkosto"-ominaisuuksia. Tuotteessa voisi olla nämä ominaisuudet: - pieni, kolikon kokoinen - vaihdettavan pariston kestävyys oltava >1-2 vuotta - ääni- ja led-valohälytys - Android ja iOS App jossa perustoiminnot: hälytä avaimenperää ja näytä missä (suunta ja etäisyys) se on? - vesitiivin saanee kalliimmalla kotelolla, hinta? - hinta 10-20e

Yepzon
Yepzon Oy
7 days ago

Moi, ja kiitos vinkistä! Suunnittelemme jatkuvasti tuoteperhettä ja BT-paikanninkin on pöydällä ollut. Tarkemmin en kuitenkaan voi nyt kommentoida sen toteuttamista. -Otto

anonymous 8 days ago

Hei! Hyvin kilpailluilla turvakamera-alalla voittajiksi seuloutuvat kuukausimaksuttomat toimijat, kuten Netgear/Arlo. Miten Yepson uskoo pärjäävänsä kilpailussa, jos business-mallina on jatkuva kuukausimaksullinen tilaus ?

Yepzon
Yepzon Oy
8 days ago

Moi, hyvä huomio. Ko. toimijat tarjoavat oman pilvipalvelunsa ilmaiseksi, asiakkaan kuitenkin ostaa tiedonsiirto joltain palveluntarjoajalta ja liittää kamerat joko lähi- tai mobiiliverkkoon. Yepzonin liiketoimintamallissa myymme myös tiedonsiirron samassa palvelupaketissa. Kun ostamme määrissä dataa, tarjoamamme asiakkaalle on aina kilpailukykyinen ja helppo verrattuna malliin, jossa kuluttajan täytyy erikseen hankkia operaattorin dataliittymä ja SIM-kortti. Toisaalta, ilman palveluveloitusta eivät muutkaan toimijat voi tarjota esim. wifi-sisäpaikannusta, jonka mahdollistava tietokanta on Googlen maksullinen tuote.

Näköpiirissä ei ole, että mobiilidataa, varsinkaan globaalisti toimivaa, olisi tulossa veloituksetta tarjolle.

  • Otto

anonymous 8 days ago

Minkälaisia suunnitelmia teillä on kansainvälistyä ja miten? Nythän teillä on sopimus Elisan kanssa, joka toimii Suomessa. Onko tarkoitus käydä keskusteluja maa kohtaisesti operaattorien kanssa? Globaali operaattoritoimija olisi näppärä tällaisessa sovellutuksessa.

Yepzon
Yepzon Oy
8 days ago

Moi! Kiitos kysymyksestä. Kansainvälisesti teemme operaattoriyhteistyötä mm. Telian ja Orangen kanssa, molemmat kattavat hyvin kansainvälisiä datasiirtotarpeitamme. Elisankin versiot toimivat koko EU:n alueella, vaikka markkinointi on kohdennettu Suomeen. Orange otti Yepzonin vastikään myös myyntivalikoimaansa. Intiassa käytämme Vodafonea ja myynti tapahtuu yhteisyrityksemme Yepzon Indian kautta. Operaattorimalli, jossa operaattorit myyvät Yepzoneita eteenpäin kuukausiveloitteisena palveluna asiakkailleen, on tulevaisuudessa merkittävä osa Yepzonin liiketoimintaa.

Operaattorit perinteisesti liikkuvat rauhallisesti, nopeammin kasvua on saatu perinteisestä kodinelektroniikan jakelutiestä. Euroopassa vahvoja yhteistyökumppaneitamme ovat elektroniikkajakelijat ALSO ja Ingram Micro. Molempien kanssa on yhteistyössä myyty tuotteita heidän asiakkailleen mm. Verkkokauppa.Com, Elkjöp, Clas Ohlson, XXL, Power ym. Tämä malli on nyt hyvin kasvussa ja yhteistyötä toimijoiden kanssa laajennetaan Pohjoismaista muualle Eurooppaan mm. Saksa ja UK.

Amazon on myös meille tärkeä kanava, pelkästään Yhdysvalloissa myynti on useita satojatuhansia jo nyt ja panostamme sen moninkertaistamiseen. Lisäksi otimme vastikään Euroopan suurien markkinoiden; UK:n, Italian, Ranskan, Saksan ja Espanjan Amazonit haltuun Amazon Launchpad -yhteistyöllä.

Lisäksi yksi kansainvälinen jakelutie on lisensointiyhteistyö. Tällä hetkellä PocketFinder Yhdysvalloista tekee kasvavaa myyntiä Yepzonille paitsi Amerikassa, myös Aasiassa. He myyvät Yepzon Freedomia omalla tuotemerkillään. Neuvotteluja vastaavista sopimuksista on meneillään.

Mikä vain em. liiketoimintamalli, Yepzon ottaa aina osansa palveluliiketoiminnasta.

-Otto

anonymous 11 days ago

Aikaisemmassa viestissä oli kohta: "Teknologiajohtajuus mm. wifi-sisäpaikannuksen käyttö" Voisitteko hieman avata mitä tarkoitatte tällä? Miten te mittaatte sisätilapaikannuksenne laadun? Minkälaiseen tarkkuuteen pääsette? Onko palvelussa googlen kartat pohjana? Valmiita ns. indoor venue karttoja yksityisistä rakennuksista ei ole, mutta voiko itse halutessaan lisätä haluamansa rakennuksen indoor kartan? Viittaako teknologiajohtajuus siihen, että käytätte globaalin pelurin, googlen dataa?

Yepzon
Yepzon Oy
11 days ago

Moikka! Hyvä kysymys, kiitos. Langattomiin verkkoihin perustuva paikannus on ollut älypuhelimissa käytössä jo jonkin aikaa. Yepzon soveltaa kyseistä ominaisuutta Freedom-paikannuslaitteessa, mikä antaa meille etumatkaa muihin toimijoihin nähden. Kilpailijoidemme laitteet käyttävät pääsääntöisesti GSM-verkon ja GPS:n tuottamaa paikkatietoa. Käytämme Googlen karttoja ja wifi-tietokantaa tähän tarkoitukseen. Kokemuksemme mukaan Googlen wifi-tietokanta on globaalisti kattavin.

Sisäpaikannuksen tarkkuus vaihtelee olosuhteista ja langattomien verkkojen määrästä riippuen 8m-50m välillä. Tällä hetkellä Googlen karttanäkymä on oletusarvoinen, eikä oman kartan lisäysmahdollisuutta ole. Tuotestrategiaamme kuuluu tarjota mahdollisuus esim. kolmansien osapuolien tuoda omia ominaisuuksiaan tarjolle palveluumme. Mainitsemasi ominaisuus voi toteutua, mutta omassa tuotannossamme se ei ole ainakaan tämän vuoden puolella. -Otto

Yepzon
Yepzon Oy
Official thread 11 days ago

Valtavasti on tullut viestejä: "Mitä voisin omalta osaltani tehdä yhtiön hyväksi?" Hienoa aktiivisuutta! Kaikki voivat vaikuttaa helposti.

  • Tykkää Facebookissa Yepzonista ja jaa aktiivisesti päivityksiämme: https://www.facebook.com/yepzon/?fref=ts
  • Kerro aktiivisesti ystävillesi Yepzonin mahdollisuuksista sekä palveluna, että sijoituskohteena
  • Lähetä potentiaalisille sijoittajille liitteenä oleva kutsu ensi viikon sijoittajatilaisuuteen, missä Yepzon esillä. HUOM! ilmoittautumisaikaa jäljellä tämä päivä!

We've been asked "What can I, an owner, do to further improve Yepzon's success. Great activity among our investors, everyone can participate:

  • Go to Facebook, like Yepzon and forward our updates to your friends. Visit: https://www.facebook.com/yepzon/?fref=ts
  • Be active in keeping your friends aware of Yepzon as a service and as an investment opportunity
  • Share the investor meeting invitation attached to potential investors (it's in Finnish, sorry). NOTE! Today is the last day to confirm the participation.

Thanks! Otto

anonymous 11 days ago

Mistä yrityksen nimi Yepzon tulee? Kannattaisiko varsinkin kotimaan markkinoinnissa korostaa, että kyseessä on suomalainen laite, kun nimi ei sitä kerro...

Yepzon
Yepzon Oy
11 days ago

Moi, kiitos kysymyksestä! Vaihtoehtoja oli monta erilaista, kun 2014 lähdettiin hakemaan nimeä, jolle saisi tuotemerkkisuojan mahdollisimman globaalisti. Yepzon osoittautui vapaaksi ja rekisteröitäväksi, nimi juontaa alun perin juurensa perustajan pojan lempinimestä.

Käytämme markkinoinnissa "Design in Finland" -tunnusta Suomessa ja vientimaissa, se on osoittautunut hyväksi viestiksi myös Suomessa.

T. Heidi/Yepzon

anonymous 12 days ago

Aika orwellilaista menoa...

Luettuani päivällä yritysprofiilia jokusen kymmentä sekuntia, tuumasin tämän olevan hyvä idea, mutta turhan kallis arvostus ja ajattelin passata.

Luettuani myöhemmin illalla foorumia, huomasin saavani "veloituksetta" voucherin tuohon paikantimeen ja ajattelin laittaa minimit sisään, koska näen arvoa tuolle vermeelle, vaikkakaan yleensä sateenvarjot ja ämpärit ei minua saa liikkeelle, niin nyt en edes jaksanut lukea yritysprofiilia kunnolla, kun massit oli jo siirretty... Kuumottaa meinaan aika lailla toisinaan, kun Jack Russelli on susien keskellä metsässä seikkailemassa pari tuntia kerrallaan. Olisi ihan kiva tietää, että missä se siellä painaa menemään.

Tutkin kuitenkin vähän noita teidän vehkeitä, eikä ihan heti selvinnyt, että miten saan tuon paikantimen toimimaan ja paljonko se maksaa minulle? Vatuttaa maksaa joka kuukausi jostain "palvelusta", joten pitänee ostaa lisää osakkeita, jotta jaksan lähteä tuohon leikkin, mutta katsotaan nyt.

Paikannus-bisnekseen on tod. näk. aika paljon tunkua. Mikä teidät erottaa muista? Ei meinaan luulisi tämän olevan mitään tähtitiedettä?

Mitä nuo key performance-mittarit ovat, joiden perusteella jaetaan optioita?

Kelaatteko olevanne konsolidaatiossa ostajia vai ostettavia ja miksi? (Ainakin profiilista sai sen käsityksen, että exitin perään huutelette.)

Mikä valuaatio tällä puljulla oli 2016 kesällä, kun haitte massia Innovestorissa ja saitte joku 700 000 eugenia?

Mihin tarvitsette näin valtavasti omaa pääomaa, että koko ajan tarvitsee antea järkätä ja miksi Invesdor tällä kertaa?

Jos nyt ollaan menossa numero unoksi, niin kuka se parhaillaan on? Ketkä ovat meidän edellä ja miksi?

Ilmeisesti pelottelu on hyvä tekniikka myydä poliittisia ratkaisuja (en tee niitä Sipilän ylimääräisiä työpäiviä, vaikka mörkö tulisikin ja veisi koko viennin Mogadishuun), sekä vermeitä tuulipuvuille ja se ilmeisesti on teidänkin taktiikka? Itsehän en mitään mistään yleensä maksa, joten Spotifyssa tulee aina silloin tällöin mainoksia (puolen tunnin välein), joissa vedotaan näihin primitiivisiin tunteisiin ja kerrotaan, että miten ihmisiä kuuluu pelottaa mennä himaan ryöstön jälkeen ja tämä kyseinen yritys tuotteineen, jotka on ihan skeidaa tod. näk. ja hälyttää turhaan on ratkaisu, ettei enää kuumottaisi, vaan uskoisi olevansa turvassa, kun joku jamppa puoli tuntia hälytyksestä saapuu kisapaikalle vatsa pystyssä ja taskulamppu aseena. Teidän tosin kannattaa panostaa myös siihen, että ketä tämän ratkaisun siihen ongelmaan, että muksuanne ei kidnapata ja myydä seksiorjaksi Romaniaan tarjoaa, koska en yhtään muista, että kenen mainos se oli. Vatuttaa meinaan sekin aika tavalla, jos kaverit menee ostamaan kilpailijan tuotteen, eikä tätä minun omistamaani, vaikka minä sen mainoksen olen maksanut.

Itse, jos johtaisin markkinointiosastoa, niin haluaisin Iltalehden kanteen mustalla uutisen, kun joku skidi on kadonnut. Tämän jälkeen markkinointi-rumba käyntiin - ehkä jopa kidnappaisin jonkun itse... (problem-reaction-solution) Ehkä kuitenkin lemmikit, rojut ja kontit on helpompi mesta ajaa tämä stalkkaus-tsydeemi sisään?

PS. Tämä taisi olla jo viime vuoden hittituote, mitä nyt Yepzonin saittia vähän selailin?

Yepzon
Yepzon Oy
12 days ago

Moi! Siinä oli kattavasti kysymyksiä,kiitos. Vastaukset seuraavasti:

Jack Russelin terrierille tarvetta: Yepzon ONE on oikea valinta! Laitteen käyttöönotto kestää n. minuutin, lataat sovelluksen puhelimeen ja luot laiteparin laittamalla laitteen laturiin, ja näppäilemällä sovellukseen laitteen takakannen IMEI-koodista viimeiset numerot. Palvelun hinta on 3,95eur/5MB (keskimääräisessä käytössä kestää n. 1kk, voi kestää kauemmin tai vähemmän), maksetaan sovelluksen kautta mieleisellä maksutavalla.

Kilpailuetu; meillä on mm. yhtenäinen palvelukokonaisuus. Useiden muiden ratkaisuissa laite ostetaan erikseen, siihen lisäksi hankitaan datapaketti ja SIM-kortti operaattorilta ja laite aktivoidaan jonkun muun tekemässä palvelussa. Meiltä kaikki saa kerralla yhdeltä toimittajalta, helposti ja teknisen tuen kanssa tarvittaessa. Teknologiajohtajuus mm. wifi-sisäpaikannuksen käyttö. Ko. palvelu on toteutettu Googlen tietokantaa hyödyntäen. Yhdenkään laitevalmistajan on vaikea ottaa sitä käyttöön, koska siihen liittyy kuukausittainen maksu, jota pelkkä laitevalmistaja ei voi siirtää hintoihin. Helppokäyttöisyys kuulostaa helpolta, mutta harva sitä osaa tehdä, me onnistuimme siinä. Lisäksi meillä on huippuammattilaisten -ja omistajien tiimi, joka on tottunut rakentamaan kannattavaa liiketoimintaa.

Key Performance -mittarit; liittyy kunkin optionsaajan toimenkuvaan esim. liikevaihto, myydyt laitteet, asiakastyytyväisyys, uusien asiakkaiden määrä ja kannattavuus.

Konsolidaatio; seuraamme toimialaa jatkuvasti. Kasvu yritysostoilla on mahdollinen vaihtoehto. Toisaalta, Yepzon saattaa olla jollekin toimialalle tulevalle isommalle pelurille mieluisa ostokohde, tällöin tarjous varmasti käsitellään, jos sellainen tulee.

Valuaatio; Yhtiön pre-money -arvo kevään annissa oli 9,1Meur osakehinnan ollessa sama 2,35eur.

Pääomantarve; koska olemme valmistavassa liiketoiminnassa, tuotannon (myynnin) kasvu sitoo pääomaa mm. komponentteihin, ennakkomaksuihin ja varastoon. Panostamme aggressiivisesti myös markkinointiin. Invesdorilla on mahdollisuus nostaa osakasmäärää ja tarjota pienempää minimisijoitusta. Viimemainittua kysyttiin meiltä kevään annin yhteydessä paljon. Osakasmäärän nostaminen on linjassa omistajien tahtotilaan mahdollisesti listata yritys lähivuosina.

Muut toimijat; Alalla ei ole selkeää ykköstä, joka myisi moninverroin enemmän kuin muut. Alkuvaiheen markkinassa kaikki ovat kasvuyrityksiä kuten Yepzon. Muita merkittäviä toimijoita ovat mm. Trackimo, Pebbel, Traxx, PocketFinder (viimemainittu on siirtänyt kuluttajaliiketoimintansa Yepzonin laitteisiin lisenssisopimuksella). Trackimo ja Pocketfinder näistä ovat Yepzonia edellä kokoluokassa, koska ovat aloittaneet aiemmin. Kilpailu tai kilpailijat eivät toimialalla ole suurin haaste. Markkina on vielä kehittymätön ja kaikki toimijat osaltaan rakentavat sitä.

Markkinointi; pidetään huolta, että ihmiset muistavat kenen mainos oli :)

Joulumyynti; viime vuonna tehtiin hyvä joulumyynti ja tänä vuonna aiotaan tehdä vielä paljon enemmän!

Kiitos! -Otto

anonymous 11 days ago

Oho, olipas se hyvä vastaus - propsit siitä.

Hinta vaikuttaa melko hyvältä, 3 egeä kuulostaisi kyllä vielä paremmalta, mutta ei 4ex12=48e ole mikään täydellinen katastrofi vuodesta.

Pitänee laittaa vähän lisää massia tähän projektiin... ;)

Olkaa hyvä! -PA

anonymous 12 days ago

Kaikkien "Pets Industry" kohderyhmien somevyöry käyntiin!

http://www.americanpetproducts.org/press_industrytrends.asp

Yepzon
Yepzon Oy
12 days ago

Erinomaista statistiikkaa, kiitos linkistä! Lemmikit vaikuttavat olevan käyttäjille helppo "entry" paikannuskategoriaan, käyttötarkoitus on selkeä, palvelu ja käyttö tulee tutuksi ja sen jälkeen helppo laajentaa mm.perheen lapsiin ja omaisuuden turvaamiseen. Potentiaali siis tunnistettu ja meidän kannalta loistava trendi että lemmikkeihin käytetään yhä enemmän rahaa. Somevyöryä ehdottomasti vielä lisää! t. Heidi/Yepzon

anonymous 12 days ago

Seuraavan päivän vinkki. Matkustavat urheilijat/urheiluseurat, joiden suoritukset riippuvat mukana kuljetattavista välineistä. Vähän väliä on uutisoitu, kun urheilijan työvälineet ovat hukkuneet lennon aikana.

anonymous 12 days ago

Tai jopa varastettu.

Yepzon
Yepzon Oy
12 days ago

Erittäin hyvä kulma, millä herätellä omaisuuden paikantamisen tarvetta. Ja ison nimen urheilijoiden keskuuteen kun saadaan pari laitetta käyttöön ja pelastavat tällaisen tilanteen, niin lumipallo kierii siitä eteepäin itsestään. Lisää vinkkejä tulemaan, nämä on ehdottoman kullanarvoisia! Kiitos. t.Heidi/Yepzon